Reagálás Rétvári Bence sajtótájékoztatójára – Idén először csökken a nyugdíjak értéke

Reagálás Rétvári Bence sajtótájékoztatójára – Idén először csökken a nyugdíjak értéke

2017-01-12

14449975644232485_original2

DK: Reakció Rétvári Bence sajtótájékoztatójára – Idén először csökken a nyugdíjak értéke

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ma reggeli sajtótájékoztatóján a szégyenletes, infláció alatti nyugdíjemelést dicsérte, mondván: „idén először érkezik az emelt nyugdíj”. Rétvári hazudott, hiszen valójában ez az első olyan év a rendszerváltás óta eltelt negyed században, amikor csökken a nyugdíjak értéke.

Az Orbán-kormány előbb 0,9%-al akarta „emelni” a nyugdíjakat, majd év végén 1,6%-ra módosította a tervet. Az infláció ehhez képest az MNB becslése szerint bőven 2% feletti lesz, Matolcsyék 2,3%-ra, majd 2,6%-ra becsülték a várható pénzromlást. A nyugdíjak tehát nem, hogy nem emelkednek, hanem egyenesen csökkennek 2017-ben.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány havonta több ezer forinttal csökkenti 2017-ben a nyugdíjak értékét. Ezen nem változtatnak sem a hazug nyilatkozatok, sem a kabaréba illően kiszállított Erzsébet-utalványok. A DK Sokak Magyarországa programja garantálni fogja a nyugdíjak értékállóságát, sőt a megfelelő gazdasági növekedés estén az inflációt követő nyugdíjemelésen felül a nyugdíjasokat is részesítené a gazdasági gyarapodásból.

Gréczy Zsolt
Szóvivő
DK

Demokratikus Koalíció

 • László Bedécs

  Először vallják be.De ez már régen így van.

 • L. Hedvig

  Most erre mit mondhat egy nyugdíjas? Hogy miért hitelezzen a kormánynak 1-1,5%-ot év végéig? Esetleg, hogy rohadjanak meg? Dögöljenek meg? Rezsi Ide Lőjetek Szilárd oltsa el a villanyt takarítás után? Hm?

 • Vasvári Sándor

  A dolog ettől érdekesebb! Majd az év végén amikor már nagyon közel leszünk a 18-as választáshoz,majd egy összegben kifizetik azt amit addig a nyugdíjasok hiteleztek nekik.És majd ezt úgy kommunikálják,hogy ezt is Orbán Viktornak köszönhetik a nyugdíjasok.Sok nyugdíjas az Erzsébet utalványt is megköszönte Orbán Viktornak.De miért kérdem én? Hisz a mi pénzünk az is! Nem Orbán adta,pláne nem a sajátjából!

 • Böhmer Jolán

  Már látom, hogy novemberben kifizetik a januárig visszamenőleg járó különbözetet és a mellüket verik, hogy no lám, soron kívül emelték a nyugdíjakat, remélve, hogy ezzel szavazatokat nyernek!