MTI: Vonják vissza a munka törvénykönyvének tervezett módosítását!

MTI: Vonják vissza a munka törvénykönyvének tervezett módosítását!

2017-04-21

varju_laszlo1

MTI: Vonják vissza a munka törvénykönyvének tervezett módosítását!

    Budapest, 2017. április 21., péntek (MTI) – A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy kezdjen érdemi tárgyalásokat a szakszervezetekkel a munka törvénykönyvének tervezett módosításáról, és amíg nincs korrekt és méltányos megállapodás, addig se a parlament, se a kabinet ne foglalkozzon az előterjesztéssel – mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a gazdasági bizottság fideszes elnökének előterjesztése rugalmas munkaidőre és a termelési ciklusokra hivatkozik, de valójában arról szól, hogy a dolgozóknak ne fizessék ki, ami jár.
Hozzátette: a DK szerint a tervezett módosítás miatt az amúgy is “extrém módon” túlterhelt magyar dolgozók pluszjuttatás nélküli túlórája akár évi 400 órával is emelkedhet. Ráadásul a Fidesz a szociális partnerek megkérdezése nélkül tett olyan javaslatot, amely a tiltakozó szakszervezetek szerint egyértelműen a multiknak kedvez az alacsony keresetű munkavállalókkal szemben, különös tekintettel az ipari vállalatokra – jegyezte meg.
Varju László úgy vélte, a javaslat konfliktust gerjeszt a multik és a hazai kis- és közepes vállalkozások között is.
Közölte: a DK szolidáris a szakszervezetekkel és a törvény megszavazása esetén esetlegesen létrejövő sztrájkokat is támogatják, kiállnak a munkavállalók és dolgozók mellett.

bGD bhi

MTI 2017. április 21., péntek 13:03

A szerző további cikkei itt olvashatóak. Kattints ide
Szerző: Demokratikus Koalíció