Hadházy: a kormányzati intézkedés csapás a népegészségügyre

Hadházy: a kormányzati intézkedés csapás a népegészségügyre

A népegészségügy elleni csapásként értékeli az LMP négy egészségügyi háttérintézmény megszüntetését vagy összevonását. 

Hadházy Ákos társelnök hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az intézkedést “jó ütemérzékkel” hajtják végre április 1-jével, amikor kanyarójárvány közelít Magyarországra.
A politikus szerint a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet minisztériumba olvasztásával az egészségfejlesztés hazai alapintézménye szűnik meg. Az Országos Közegészségügyi Központ feladatainak átadásával a járási hivatalokhoz vagy kormányablakokhoz olyan bürokratikus akadályokat építhetnek az ellátó rendszerbe, amelyek nehezítheti a munkát – folytatta.
Felvetette: több száz ember elbocsátására készülhet a kormányzat az intézményekben, mert ha nem lesz leépítés, nem látható “a káosz értelme”.
Kijelentette: a kormány csak a szavak szintjén deklarálja a népegészségügy fontosságát. Hozzátette: Magyarország egészségügyi mutatói már így is igen kedvezőtlenek, kezelhető betegségekben például arányosan két és félszer annyian halnak meg nálunk, mint az unió legfejlettebb 14 államában.
Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatának tiltásáról szóló törvényjavaslattal kapcsolatos kérdésre Hadházy Ákos azt mondta: pártja nem támogatja azt, mert szerintük az előterjesztéssel a kabinet a valódi problémák megoldása helyett csupán álproblémákkal foglalkozik, álellenségeket kreál. Hozzátette: az intézkedés miatt szerinte kártérítést kell majd fizetnie az országnak.

MTI/LMP Sajtó

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Pin It

csatlakozz_010

A szerző további cikkei itt olvashatóak. Kattints ide

Szerző: Lehet más a politika