A kormány tényleg fontsándorokra bízza az élelmiszerbiztonság ügyét?

A kormány tényleg fontsándorokra bízza az élelmiszerbiztonság ügyét?

Sallai R. Benedek

Fotó: LMP sajtó

Az LMP nem véletlenül küldte meg korábban a valódi élelmiszerbiztonságra vonatozó határozati javaslatát Lázár János miniszternek közvetlenül, hiszen várható volt, hogy az OGY Mezőgazdasági bizottságában érdemi indoklás nélkül lesöpri azt a fideszes többség. Sallai R. Benedek továbbra is várja Lázár János válaszát.

Egyértelművé vált, hogy a Fidesz-kormány csak újabb propagandaeszközként tekint az élelmiszerbiztonság ügyre, és esze ágában sincsen foglalkozni a valódi problémákkal. Miközben Zsigó Róbert a Gazdasági bizottság ülésén újra csak üres szólamokat puffogtatott, addig  ezzel egy időben a Mezőgazdasági bizottságának ülésén az LMP-s Sallai R. Benedek átfogó, valódi élelmiszerbiztonságra vonatkozó határozati javaslatát személyeskedő hangnemű támadások közepette a fideszes többség szokásos módon lesöpörte. Az LMP javaslatában olyan átfogó intézkedéscsomagot vázol fel, melyet a Fidesz-kormány saját hatáskörében meg tudna valósítani. A zöld párt szerint pár zacskós leves bevizsgálása helyett többek között az Élelmiszerkönyv átfogó felülvizsgálatával, a minőségellenőrzési rendszer szigorításával, a Fidesz által szétrombolt hatósági ellenőrzési rendszer helyreállításával, a multi élelmiszerláncok és élelmiszertermelő cégek kiemelt állami támogatásának megszüntetésével, vagy a magyar háztáji termelés fejlesztését célzó programokkal kellene foglalkoznia a kormánynak.

Sallai R. Benedek előzetesen közvetlenül is megküldte a tervezetet Lázár Jánosnak, számítva rá, hogy a bizottságban ülő pártkatonák nem engedik el a parlamenti vitáig a beadványt. Az LMP képviselője továbbra is várja a miniszter személyes válaszát.
LMP Sajtó

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Pin It

csatlakozz_010

A szerző további cikkei itt olvashatóak. Kattints ide

Szerző: Lehet más a politika